Shamansmycken

Shamansmycken är kraftföremål du kan inkludera i ditt energiarbete, det kan bäras för att påminna om kraft och centrering. Din kristall kan programmeras att bära de frekvenser du önskar förstärka i din upplevelse av livet.

Smycket kan givetvis också bäras för att det är ett vackert hantverk och för att signarlera att du står i din kraft och du vandrar trygg din egen väg i skönhet och kärkek.

Symboliken många av dessa smycken är klädda med kommer från ursprungsbefolkningars tro på naturens kraft och ande. De bär arketypiska krafter eller symbolik om balans, healing, kontakt med anden, glädje, överflöd etc. dessutom så bär kristallerna specifika förstärkande vibrationer och egenskaper.

Mer detaljer kring symbolik och kristaller finner du läsa på slutet av denna sidan, under alla smycken.

Alla smycken har tillverkats av våra vänner i Peru, vackra människor som vi lärt känna under våra resor i Peru. Det känns fantastiskt att få förmedla vidare deras kärlek och energi med de smycken som de så rikt ornamerat med den andiska shamanska symboliken, en symbolik som än i dag är en levande del av den Andiska kulturen.

Köpa Shamansmycke

Vänligen kontakta oss via mail eller telefon för att se om ditt önskade smycke finns kvar. VI ber dig invänta svar innan du gör en inbetalning. Tack på förhand!

Shamansmycken

Shamansmycke R26

Kristaller: Klar bergskristallstav 60x25mm. Onyxsol, lapisdroppe, krysokolladroppe, jaspiskorall.

Silversymboler: Korall, kondorfjäder, ormen, kokabladet.

Pris: 1140 kr

Silversmycke B7

Tree of life med kvinna och man som utgör en omfamnande stam. Grenar ifyllda med ametist och blad ifyllda med pärlemor.

Diameter: 45mm

Pris: 1450 kr

Shamansmycke R5

Kristaller: Ametiststav 32x14mm. Turkosdroppe


Pris: 620 kr


Shamansmycke R20

Kristaller: Klar bergskristallstav 53x24mm. Krysokolladroppe.

Silversymboler: Kondoren, Jaguaren, Ormen, korall.

Pris: 1040 kr

Silversmycke B1

Flower of life Fyllning med jaspis, ametist, aventurin, pärlemor, sodalit, turkos

Diameter: 45mm

Pris: 1450 kr

Shamansmycke R14

Kristaller: Klar bergskristallstav 33x20mm. Krysokolladroppe.

Silversymboler: Inti, Korall, Ormen, kokabladet.

Pris: 820 kr

Shamansmycke B5

Inkakors med ormen, jaguaren, kolibrin och kondoren i de fyra riktningarna.

Vändbart innercirkel. Ena sidan med Moder Jordspiral, vackert ifylld med pärlemor med grönskiftningar.

Andra sidans cirkel som står för evigheten är ifylld med turkos. Pärlemorkvadraten står för de fyra elementen; jord, vatten, eld och luft. Lapistriangel, där basen på triangeln står för dualiteten och toppen för balans. Jaspiscirkeln står för Cusco-naveln i Inkariket. 

Dimension: 45x45x12mm

Pris: 1550 kr

Shamansmycke G4

Kristaller: Månstensstav 40x11mm. Jaspissol, turkosdroppe.

Silversymboler: Inkakors, Korall, kokabladet, kolibrin, spiralen.

Pris: 1140 kr


Shamansmycke R12

Kristaller: Rökkvartsstav 42x23mm. Ljus ametistsol, krysokolladroppe.

Silversymboler: Kondorfjäder, Korall, Ormen, kokablad, spiral.

Pris: 820 kr

Shamansmycke B3

Kristaller: Pärlemorkalender, spiral ifylld med pärlemor, aventurin, krysokolla, sodalit, ametist, jaspis, karneol 

Symboler: Cirkel, Kalender, Spiral.

Baksida: Chakrastenar

Dimension: Diameter 41 mm

Pris: 1600 kr

Shamansmycke R22

Kristaller: Klar bergskristallstav 53x23mm. Krysokolladroppe.

Silversymboler: Kondoren, Jaguaren, Ormen, korall.

Pris: 1040 kr

Shamansmycke R2

Kristaller: Ametiststav 33x14mm. Turkosdroppe


Pris: 620 kr


Silversmycke R17

Flower of life Fyllning med krysokolla och pärlemor.

Diameter: 39mm

Pris: 1150 kr


Shamansmycke G9

Kristaller: Bergskristallhjärta 45x40x20mm. 

Chakrastenar: ametsit, sodalit, turkos, aventurin, pärlemor, karneol, jaspis 

Silversymboler

: Korall, Orm, Kokablad, Spiral

Pris: 1040 kr

Symbolik

Wiracocca: Universums skapare.

Inti: Fader sol. Ljuset. Källan till liv.

Spiralen: Moder Jord - Pachamama - Gaia - Urmodern. Jordning. Mörkret. 

Mama Quilla: Månen

Ormen: Representerar den undre välden. Står för healing och transformation. Den ses också som kundaliniormen, vår urkraft, som ligger ihoprullad vid basen av vår ryggrad. Riktningen Syd.

Jaguaren: Representerar mellanvärlden. Den står för styrka, att vara orädd, trygg, kraftfull. Ett med jorden, ett med anden. Riktningen väst.

Kolibrin: Representerar kärlek, glädje i hjärtat och lätthet sinnet. Riktningen norr.

Kondoren: Representerar den övre världen, andevärlden. Högre perspektiv. Riktningen öst.

Kokablad: En av Moder Jords heliga plantor. Healing. Kontakt med anden. Används av q'ero shamaner i ceremonier, ofta tre blad, symbolik för tre kan du läsa nedan, se inkakorset. Används i Anderna för lindring av höjdsjuka.

Droppen: Cirkeln står för evigheten. "Vattnet finner alltid vägen" beskriver en fin egenskap.

Korall: Överflöd, rikedom

Kvadraten: Står för de fyra elementen; jord, vatten, eld och luft.

Triangel: Basens två hörn står för dualiteten och toppens hörn för balans.

Inkakorset: Korset står för de fyra riktningarna med hålet i mitten som representation för centrum (inkarikets centrum, Cusco ("cosco"), som betyder navel). Korset är uppdelat i tre trappsteg runt alla fyra riktningar. "Nordväst" står för de tre världarna; den undre världen (födelsen, döden, Pacha Mama), mellanvärlden (vår värld), den övre världen (Inti, Mama Quilla, stjärnorna, spirit). "Sydöst" står för de tre kraftdjuren Ormen, Jaguarien och Kondoren. "Sydväst" beskriver tre viktiga värden i inkariket; att veta, att arbeta, att älska. "Nordöst" inkluderar tre uppmaningar; stjäl inte, ljug inte, var inte lat. 

Kristaller

Vi ger här en kort översikt för de olika kristallernas egenskaper. Det finns givetvis mer information att komplettera med på egen hand.

Ametist: Allhelaren. Laddar upp sig själv och andra kristaller. Stillar sinnet. Lyfter och höjer tunga energier.

Aventurin, grön: Lyckobringare. Stillar panik, oregelbundna hjärtslag och psykologiska attacker. Fruktbarhetssten.

Bergskristall: Sanningens kristall. Olika ursprungsbefolkningar ser denna kristall som den levande skapande anden, fruset ljus, drakens väsen eller ren ch'i (livskraft). Bergskristallen absorberar och koncentrerar solljus och livskraft som finns i överflöd i vår natur och de ickefysiska rikena, som sedan kan användas vid helande. Den lyfter och transformerar tung energi till hög, lätt, kreativ energi.

Jaspis, röd: Skänker en andlig dimension åt passionen, helig sexualitet i stabila förhållanden. Ingjuter entusiasm och energi i nuet. Främjar blodcirkulation.

Kryssokolla: Hämta upp jordens energier för healing. Arbetar med kvinliga problem kopplade till hormoner och fortplantning. Stabiliserar sköldkörtel och blodsocker, absorberar feber och smärta. Hjälper män att arbeta med sin mjukare kvinnliga sida. Främjar kärlek och musik.

Lapis (blå): Kopplad till huvudet. Hjälper mot migrän, huvudvärk, öppna 3:e ögat, komma ihåg information. Bra att ha på jobbet; stärker integritet, att vara förtroendeingivande.

Månsten (klar vitmjölkig): Drar till sig kärlek. Minskar energimässig spänning. Underlättar vid humörsvängningar, PMS, menstruation, klimakterium och hormoniell huvudvärk.

Onyx (svart): Trollkarlar och magikers sten. Lindrar problem med öra och motorik. Främjar hälsa i mjuka vävnader, bra för fötter, händer och naglar. Hjälper vid koncentrationssvårigheter, ökar fokus. Lugnande vid panik. Hjälper dig att stå stadigt i gräl eller orättvis kritik. En eldsten. Hjälper att se igenom rävspel och att bryta ovanor. 

Pärlemor: Helgad i Peru åt havets gudinna, Mama Cocha. I Peru användes förr snäckskal som betalningsmedel. Vibrationen överflöd, pengar. Lindrar hudåkommor.

Silver: Metallen för månen, Mama Quilla. Lindrar hormoniella besvär hos kvinnor, fruktsamhet, obalanser i tallkottskörteln, hypofysen. Ångestdämpande. Lyckobringande. 

Sodalit (blå): Svalkar fysisk eller emotionell överhettning; klimakteriebesvär, högt blodtryck, skenande puls. Lugnande och avslappnande om man lever ett stressigt liv.

Turkos: Lindrar, halsont, migrän, ledverk, lungor, öron, ögon. Stärker immunförsvar. Sten för visdom, förbättar kontakten med ditt och det kollektivt undermedvetna. Trygghet.