Medicinska positiva effekter av Rå Kakao

Kakaobönan är full av antioxidanter, proteiner, vitaminer och mineraler som magnesium, kalcium, järn, zink, fosfor och koppar. Den innehåller också fenyletylamin som stimulerar centrala nervsystemet. Dopamin och serotonin frigörs vilket bidrar till att den mentala hälsan påverkas positivt liksom den fysiska kroppen till följd av den. Vetenskaplig forskning bekräftar att choklad hjälper till att lindra känslomässig stress. Till följd av det ökar välbefinnandet och depressioner, hjärt-kärlsjukdomar kan minska. 

Kakaon sägs vara rena hjärtmedicinen genom den stora mängden antioxidativt magnesium. Den fungerar blodtryck- och kolestrolsänkande. Motverkar åderförkalkning och dämpar ångest genom innehållet av många aminosyror, bland annat tryptofan som tillverkar serotonin, signalsubstansen i hjärnan. 

Den fungerar skyddande mot blodsockersjukdomar genom att insulinkänsligheten ökar tack vare flavonoiderna i kakaon. Uppiggande och lusthöjare, även en ökad sexlust genom ökade serotoninnivåer i hjärnan. 

Kakaon är också förstärkande av immunförsvaret genom innehållet av stor mängd antioxidanter, vitaminer och mineraler. Vitamin A, E, fosfor, järn, kalium, selen och magnesium. Många fler fördelar finns och du kan vara en av dem som utforskar dessa mer.

Om du vill boka in en plats på "Shamanic Cacao Ceremony" vänligen följ denna länk genom att Klicka här


Varmt välkommen att uppleva kakao ceremonin med oss!