Svetthydda

Välkommen till en shamansk svetthydda hos oss där du färdas in i den totala närvaron av Moder jord, fördjupar kontakten med naturen och alla element. Upplev djupgående rening och healing under ceremonin och låt dig fyllas med klarhet, insikt och visdom. Hyddan har uråldriga rötter och återfinns hos ursprungsbefolkningar, naturfolk runtom i hela världen. Den förknippas dock främst med indianerna.

Ceremonier och ritualer har varit ett sätt för oss människor att finna vår plats i ett större sammanhang, bevara harmoni och balans med naturen och omvärlden samt omsorgsfullt ta hand om våra ursprungsband. Vi är alla en del av livets vackra väv och genom ceremonin i hyddan ökar vår medvetenhet om vår roll i det stora makro och mikro kosmos samt hur förbundna vi är med Moder Natur, vårt arv och ursprung. 

Svetthydda - liv, död och pånyttfödelse

Den traditionella "Svetthyddaceremonin" är vacker och kraftfull. En del av ceremonin är förberedelser inför att kliva in i själva hyddan, Moderns livmoder, där alla genomgår rening och healing både fysiskt, andligt och själsligt. Alla element förenas och samverkar med varandra, jorden, elden, luft och vatten tillsammans med den andliga helande sfären som kallas in i hyddan. Gammal energi transformeras och får lov att lämna, dö, för att ge plats åt det nya vackra som vill födas fram.

Andevärlden är starkt närvarande liksom andra helande ljuskrafter. I hyddan får alla möjlighet att återfinna sin innersta kärna, sitt eget själsljus som visar vem vi verkligen är. Många upplever ceremonin som oerhört befriande och uppfyllande på samma gång. Vi brukar uppmuntra var och en att göra sin egen inre resa och släppa taget om behovet att behöva kontrollera eller förstå vad som sker. Istället färdas in i världen bortom tid och rum och "bara vara". 

Hyddan skapas med hjälp av naturmaterial och ullfiltar. En eld görs upp utanför där utvalda stenar för ceremonin värms upp. De heta stenarna placeras sedan på sin plats inne i hyddan. När alla deltagare är väl är inne placeras vatten på stenarna. Goda dofter sprider sig och en omfamnande värme sveper sig runt alla som sitter inne i mörkret och svettas i ångorna, fullkomligt omfamnade av Modern.

Under ceremonin används ibland trumma, sång, mantran och tacksamhetsböner. 

När ceremonin är slut kryper deltagarna pånyttfödda ut ur hyddan och möts av den sköna svalkande naturen. Ceremonin avslutas med en Sharingcirkel runt elden.  


Om du önskar delta vänligen följ denna länk genom att klicka här


Välkommen till en fantastisk upplevelse!